Fishcakes met lavasdip

Intro

Snack time! En wel met deze heerlijke fishcakes met lavasdip. Even wat anders dan anders, maar o zo lekker deze viskoekjes. Ze zijn niet moeilijk om te maken, maar je bent wel eventjes bezig. Maar dan heb je ook wat, iedereen zal zich er direct aan willen verheerlijken. Maar pas wel even op: net uit de frituur is het flink blazen, deze fishcakes gloeien de pan uit.

Ingrediënten

Voor 24 fishcakes

Bereiding: 2 uur

Voor het soezenbeslag:

Voor de gamba-farce:

Voor de fishcakes:

Extra nodig:

Lavasdip

Extra nodig:

Bereiding

Lavasdip

Mix alle ingrediënten behalve de lavasolie goed door elkaar. Voeg al mixend met de staafmixer druppelsgewijs de lavasolie toe

Fishcakes

1. Verwarm voor het soezenbeslag de melk met de boter en breng hem tegen de kook aan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer met een houten pollepel tot er een deegbal ontstaat; laat deze ongeveer 2 minuten goed doorgaren. Doe de deegbal in de keukenmachine met een deeghaak en voeg al draaiend de 2 eieren toe tot al het ei is opgenomen.

Belangrijk: het deeg moet warm in de keukenmachine worden gedaan. Zet het apart.

2. Mix voor de gamba-farce alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Meng deze in een mengkom met het soezenbeslag.

3. Kook voor de fishcakes de aardappelblokjes beetgaar, druk deze nog warm door een fijne bolzeef en laat ze droogstomen. Dit is de ‘aardappelpuree’.

4. Voeg de puree, cheddar, crispy mais en koriander aan het soezenbeslag toe en meng alles goed door met de hand. Doe het mengsel in een grote spuitzak. Spuit op de bakplaat rondjes van ongeveer 4 centimeter doorsnede en druk deze iets platter met de achterkant van een natte lepel. Zet de bakplaat 5 minuten in een oven op 120 graden en laat de viskoekjes daarna goed afkoelen.

5. Verhit in een frituurpan of een hoge pan een flinke laag olie tot 180 graden. Zet drie kommetjes klaar: een met bloem, een met eiwit en een met paneermeel. Haal elk viskoekje eerst door de bloem, dompel het in het losgeroerde eiwit en wentel het tot slot door het paneermeel, frituur ze 4 minuten in de olie op 180 graden.

Let op: brand je mond niet, de koekjes kunnen heet zijn.