Fideua Catalan

Fideua Catalan

Pieter Kok: ‘Dit fideua-catalan-recept leerde ik op een camping aan de Middellandse Zee in Frankrijk, net op de grens met Spanje. Traditioneel wordt dit gerecht met de pasta fideo gemaakt, maar met in stukken gebroken spaghetti gaat het net zo goed. En schaam je niet voor de paellakruiden uit een zakje, zo doet half Catalonië dat ook.’

Ingredienten

1. Als je geen fideo kunt vinden (en die kans is best groot), breek dan spaghetti in stukjes van ongeveer 5 centimeter lang. Het makkelijkst doe je dat door de spaghetti in een grote kom te doen, er een theedoek overheen te leggen en met je handen eronder alles in stukken te breken. Maar… hoe onregelmatiger, hoe mooier!

2. Snijd de kippendijen op het dunne gedeelte doormidden en kruid ze met een beetje van de paellakruiden en eventueel met peper en zout. Zet een grote (paella)pan op het vuur met wat olijfolie en braad de kip aan. Als de kip goudbruin is, zet je het vuur laag en gaar je nog heel even door. Haal daarna de kip uit de pan en zet apart.

3. Snijd de ui, knoflook, chorizo, tomaten en paprika’s in stukjes en bak alles in de pan waar de kip in gebakken is. Voeg de gamba’s toe, en als die kleur krijgen kunnen de doperwten en pasta erbij. Strooi de paellakruiden erin, roer door en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Doe de gebakken kip erbij, roer goed door en maak af met een schijfje citroen en een beetje gesneden bladpeterselie.

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Voor 4 personen

Bereidingstijd 35 minuten

  • 300 g spaghetti
  • 4 kippendijfilets
  • 1 el paellakruiden, plus iets extra voor de kip
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g verse chorizo (of een ander kruidig vers worstje)
  • 2 vleestomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 200 g gamba’s
  • 200 g doperwten (diepvries is prima)
  • 300 ml water
  • 1 biologische citroen
  • 20 g bladpeterselie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief