Deze gezonde versie van een van mijn favoriete verwengerechten staat vaak bij ons op tafel en is helemaal vegan. In tegenstelling tot traditionele fettuccine Alfredo is deze variant gevuld met gezonde ingrediënten, zoals miso, cashewnoten, kurkuma en courgette. Een prima manier om jezelf te verwennen zonder schuldgevoel.
1. Doe alle ingrediënten voor de gemarineerde paddenstoelen in een schaal en schep door elkaar. Laat minstens 30 minuten marineren; hoe langer, hoe beter. Je kunt dit ook een dag tevoren al doen en de paddenstoelen in een afgesloten doosje in de koelkast bewaren. Voor gebruik afgieten.
2. Maak de saus: doe de cashewnoten met 160 milliliter water, de pijnboompitten, het citroensap, de olijfolie, edelgistvlokken, miso, knoflook, het zout en de kurkuma in een blender. Pureer op hoge snelheid tot je een gladde, romige saus hebt die dik maar wel schenkbaar is. Voeg eventueel extra water toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Meng de peterselie erdoor en zet weg.
3. Voor de fettuccine: schil de courgettes met een dunschiller. Snijd met de dunschiller dunne linten van de courgette, die je steeds draait, zodat je lange fettuccinelinten krijgt, of gebruik een spiraalsnijder. Herhaal met de rest van de courgettes. Doe de courgettenoedels in een grote schaal en schep de uitgelekte, gemarineerde paddenstoelen erdoor.
4. Verdeel de fettuccine over vier tot zes kommen, schep de alfredosaus erover en garneer met extra fijngesneden peterselie, een snufje paprikapoeder en versgemalen zwarte peper.
We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier:
Voor 4-6 personen
Gemarineerde paddenstoelen
Alfredosaus
Fettuccine
Garnering
*Noten en zaden weken
1. Voor het weken van 250 gram rauwe noten en zaden heb je warm, gefilterd water nodig om ze onder water te zetten, en een eetlepel roze zout. Het warme water neutraliseert een groot deel van de enzymenremmers en verhoogt de biobeschikbaarheid van de mooimakers, vooral vitaminen B. (Bij het weken van granen of bonen wordt vaak een zuurdere vloeistof gebruikt, maar omdat noten en zaden minder fytinezuur bevatten dan granen en peulvruchten maar meer enzymenremmers, is hier wel zout nodig.)
2. Schenk het warme water in een middelgrote kom of kan met een inhoud van minimaal 2 liter. Roer het zout erdoor tot het oplost. Voeg de noten of zaden toe en zorg dat ze helemaal onder water staan. Laat de kom minstens 6 uur, tot 24 uur, onafgedekt op het aanrecht staan. Als het warm is, kun je de kom beter in de koelkast zetten zodat de noten of zaden niet zuur worden. Zaden hebben meestal minder tijd nodig, ongeveer 6 uur, en harde noten en hazelnoten hebben een hele dag nodig.
3. Spoel de noten of zaden na het weken goed af. Je kunt de geweekte noten in de vriezer bewaren, ze drogen of ze meteen gebruiken!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.