Voor 8 personen
Voorbereiden: 15 minuten; Bereiden: 30 minuten; Koelen: 30 minuten of tot de volgende dag
Siroop
1. Bekleed een ondiepe ovenschaal (of een bakplaat met een opstaande rand), van circa 30 x 20 cm met bakpapier.
2. Dep de stukken feta droog, wentel elk stuk door de bloem en schud het teveel er rustig af. Haal het dan door het losgeklopte ei, gevolgd door het sesamzaad en zorg ervoor dat alle driehoekjes volledig zijn omhuld. Leg elk stuk in de voorbereide ovenschaal en zet de fetadriehoekjes minstens 30 minuten in de koelkast, of langer als er tijd voor is.
3. Verhit de oven tot 220 °C. Besprenkel de gepaneerde fetadriehoekjes met de olie en bak ze rechtstreeks uit de koelkast 18 minuten in de oven tot ze goudbruin en doorgewarmd zijn;
keer ze halverwege de baktijd voorzichtig om.
4. Doe terwijl de feta wordt gebakken de honing met de zwarte limoen als u die gebruikt in een kleine pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Zet het vuur zodra de honing gaat borrelen halfhoog en laat hem onder af en toe roeren 6-7 minuten koken tot hij een donkere karamelkleur heeft. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor. Zet 5 minuten
opzij om hem af te laten koelen.
5. Schil met een aardappelmesje de overige twee citroenen en snijd ze in parten, roer ze door het afgekoelde honingmengsel.
6. Giet de citroensiroop als alles klaar is direct over de fetadriehoekjes in de ovenschaal, bestrooi ze met de tijm en serveer ze meteen, rechtstreeks uit de schaal.
Vooruitwerken:
Maak uw eigen versie:
Verkregen uit OTK – Shelf Love door Noor Murad en Yotam Ottolenghi (Fontaine,
€24,99). Fotografie door Elena Heatherwick