Open lasagne met courgette en mozzarella

Intro

Lasagne is altijd een goed idee! Maar soms wil je net even wat anders. Vandaag maken we een open lasagne met mozzarella en courgette. Makkelijk, snel en vooral heel erg lekker! En alsof die pluspunten al niet genoeg zijn is het zowel een doordeweekse favoriet als een klassieker op een feestelijk diner. Wat wil je nog meer? Geniet ervan!

Ingrediënten

Voor 2 personen

25 minuten voorbereiding + 15 minuten in de oven

Materiaal:

1 grote kookpot, 1 potje, 1 grillpan, 2 ovenschaaltjes

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C met de grillstand aan.

2. Kook de lasagnevellen in een grote kookpot met water en een snufje zout beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

3. Stoof het sjalotje en de knoflook aan in een potje met olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de harissapasta toe en roerbak even mee. Voeg de tomatenblokjes, de balsamicoazijn en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.

4. Strijk de courgetteplakken in met olijfolie. Bak ze in een grillpan aan beide kanten. Kruid goed met zwarte peper en de rest van de Italiaanse kruiden.

5. Doe een bodempje tomatensaus in een ovenschaaltje. Leg er een lasagnevel in en maak laagjes met de andere ingrediënten. Doe hetzelfde voor de tweede portie. Eindig telkens met tomatensaus. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en zet 5 à 10 minuten onder de voorverwarmde grill.

6. Werk af met het basilicum.