Echte pekingeend bereiden is nogal een onderneming. Maar mijn freestyle versie zonder dier bleek juist heel erg lekker én zo gepiept. De kenmerkende smaak komt namelijk niet van de eend, maar van de hoisinsaus. Pekingpaddo’s, oftewel: faking eend.
1. Oven tijdig voorverwarmen op 180 °C.
2. Paddo’s: Meng de marinade in een grote kom. Snij de shiitakes in dikke reepjes, schep erdoor en laat een uur staan. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de hete oven.
2. Snij de komkommer en lente-ui alvast in dunne reepjes van zo’n 8 cm lang.
3. Pannenkoekjes (zie tips): Zeef bloem en zout boven een kom. Giet al roerend met een vork het kokende water erbij tot het klontert. Kneed kort tot een bal. Laat afgedekt een half uur rusten.
4. Kneed 5 minuten stevig tot een soepel deeg. Laat weer een half uur rusten.
5. Rol uit tot een dikke worst, snij in 16 gelijke stukjes. Rol op een licht bebloemd werkblad uit tot koekjes van Ø 6 cm. Kwast de helft in met sesamolie, sandwich er steeds 2 op elkaar.
6. Rol ze samen opnieuw uit met de deegroller, nu zo dun mogelijk, tot ongeveer Ø 14 cm.
7. Laat twee koekenpannen met antiaanbaklaag zonder olie heet worden. Bak de 8 dubbele pannenkoekjes op middelhoog vuur ± 1 minuut per kant. Trek meteen uit de pan met vuurvaste vingers (stoom!) uit elkaar en stapel op.
Serveren: Zet alles op tafel. Beleg de pannenkoekjes met hoisinsaus, shiitakes, komkommer en lente-ui, rol/vouw op en eet. Gewoon met de hand.
Tips
Voor 4 personen
Bereiden pannenkoekjes: 40 minuten (+ 1 uur deegrust) bereiden van de rest: 5 minuten Marineren: 1 uur in de oven: 20 minuten
Marinade:
Pannenkoekjes:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.