Eton meringue mess

Bereiden

Geef een spannende draai aan dit populaire Britse zomertoetje. Mix en match de schuimpjes om er een heerlijke seizoensgebonden Eton mess van te maken. Zo messy is 'ie trouwens niet, wij vinden hem stiekem eigenlijk heel mooi. 

1. Maak eerst de schuimpjes (kijk hier voor het basis recept meringues).

2. Doe voor de coulis de frambozen uit de diepvries in een steelpannetje, besprenkel ze met de honing en zet ze op matig vuur. Zet als de coulis gaat borrelen het vuur laag tot het zachtjes blijft borrelen en laat het nog 10 minuten koken. Proef de coulis als hij een beetje is afgekoeld en voeg indien nodig nog wat honing toe. De smaak moet een beetje zuur blijven, want de schuimpjes zijn al heel erg zoet.

3. Pureer de coulis met de staafmixer glad en laat hem dan volledig afkoelen.

4. Doe voor de slagroom de room en poedersuiker in een mengkom en klop de slagroom tot hij net stijf is; klop niet te lang door. Begin 10 minuten voordat je de Eton mess wilt serveren met het in elkaar zetten van het dessert – en niet eerder! Als je het te vroeg doet, wordt het een kleffe bende.

5. Schik de schuimpjes op een serveerschaal. Schep de slagroom rondom de schuimpjes en leg het verse fruit op de slagroom. Schenk de zelfgemaakte coulis erover en bestrooi alles met de gevriesdroogde frambozen. Voeg eventueel nog wat noten of gesmolten chocolade toe.

--

Dit recept komt uit het boek 'Meringue' van Alex Hoffler & Stacey O'Gorman (€ 14,99, Kosmos Uitgevers).


 Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!