Escalivada: paprika’s, aubergines & tomaten

Escalivada: paprika’s, aubergines & tomaten

Een heerlijk ovengerecht gevuld met aubergine, paprika’s en tomaten. Deze ‘escalivada’ is typisch Spaans, snel gemaakt en vol van smaak. Zo heb jij om even te onspannen voordat je begint aan deze gezonde dish.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C/gasstand 6. Leg de hele aubergines, paprika’s, tomaten, ui, tijm, knoflook, olijfolie en 1 theelepel van het zout op een grote bakplaat en schep alles met je handen om.
 
2. Zet het geheel 1 uur in de oven; voeg 10 minuten voor het einde de amandelen toe.
 
3. Haal de bakplaat uit de oven. De groentes moeten nu rondom een beetje geblakerd zijn en zo zacht zijn dat je erin kunt prikken. Verwijder de knoflook, knijp deze uit de velletjes, pureer ze en roer ze door het citroensap, de olijfolie en de overgebleven theelepel zout. Verwijder met een mes en vork de oneetbare delen van de gare groentes en scheur ze vervolgens in grove stukken.
 
4. Verdeel het basilicum en de dressing erover en schep alles goed door elkaar. Dien warm op met knapperig brood of parelgort.
 

Voor: 2-3 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 1 uur

  • 2 hele aubergines, rondom met een vork ingeprikt
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 6 grote trostomaten
  • 1 rode ui, in vieren
  • handje verse tijm
  • 4 grote tenen knoflook, ongepeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels zeezout
  • 50 g hele amandelen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 25 g vers basilicum, grofgesneden of -gescheurd


Opdienen met: Knapperig brood of parelgort

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine