Een heerlijk ovengerecht gevuld met aubergine, paprika’s en tomaten. Deze ‘escalivada’ is typisch Spaans, snel gemaakt en vol van smaak. Zo heb jij om even te onspannen voordat je begint aan deze gezonde dish.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C/gasstand 6. Leg de hele aubergines, paprika’s, tomaten, ui, tijm, knoflook, olijfolie en 1 theelepel van het zout op een grote bakplaat en schep alles met je handen om.
2. Zet het geheel 1 uur in de oven; voeg 10 minuten voor het einde de amandelen toe.
3. Haal de bakplaat uit de oven. De groentes moeten nu rondom een beetje geblakerd zijn en zo zacht zijn dat je erin kunt prikken. Verwijder de knoflook, knijp deze uit de velletjes, pureer ze en roer ze door het citroensap, de olijfolie en de overgebleven theelepel zout. Verwijder met een mes en vork de oneetbare delen van de gare groentes en scheur ze vervolgens in grove stukken.
4. Verdeel het basilicum en de dressing erover en schep alles goed door elkaar. Dien warm op met knapperig brood of parelgort.
Voor: 2-3 personen. Voorbereiding: 10 minuten. Oven: 1 uur
Opdienen met: Knapperig brood of parelgort
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.