Een leven #echtinbalans is naast goed voor jezelf zorgen ook goed voor de wereld en de dieren zorgen. Daarom juich ik het toe om minder vlees te eten. Bovendien duurt het verteren van vlees erg lang, er gaat veel energie naartoe waardoor er minder energie overblijft voor jou. Gun het je lichaam, de dieren én de wereld om vaker vegetarisch te eten.
1. Vul een grote soeppan met 2 liter water. Voeg de bouillonblokjes, winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.
2. Laat met het deksel op de pan 1 uur op laag vuur koken. Roer af en toe, zorg ervoor dat de soep niet
aanbrandt.
3. Haal de laurierblaadjes uit de pan en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
4. Voeg de kikkererwten en de plakjes vegetarische rookworst toe aan de soep. Warm nog 5 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip! Lekker met roggebrood.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.