Erwtensoep met vegetarische worst

Erwtensoep met vegetarische worst

Een leven #echtinbalans is naast goed voor jezelf zorgen ook goed voor de wereld en de dieren zorgen. Daarom juich ik het toe om minder vlees te eten. Bovendien duurt het verteren van vlees erg lang, er gaat veel energie naartoe waardoor er minder energie overblijft voor jou. Gun het je lichaam, de dieren én de wereld om vaker vegetarisch te eten.

Ingredienten



1. Vul een grote soeppan met 2 liter water. Voeg de bouillonblokjes, winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.

2. Laat met het deksel op de pan 1 uur op laag vuur koken. Roer af en toe, zorg ervoor dat de soep niet
aanbrandt.

3. Haal de laurierblaadjes uit de pan en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.

4. Voeg de kikkererwten en de plakjes vegetarische rookworst toe aan de soep. Warm nog 5 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip! Lekker met roggebrood.
 

Voor 4 personen

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 300 g winterpeen, geschrapt en in plakjes
  • 300 g prei, in ringen
  • 1 ui, in ringen
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 500 g gedroogde spliterwten
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 g kikkererwten (blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 160 g vegetarische rookworst, in dunne plakken
  • peper en zout




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief