Erwtenfalafel met yoghurt-muntdip

Ingrediënten

12 stuks

• 250 g diepvriesdoperwten

• handvol (elk) koriander, munt, peterselie

• 2 tenen knoflook, geperst

• 1 tl gemalen komijn

• 4 lente-uitjes, in ringen

• 4 el broodkruim

• zonnebloemolie

• 250 ml plantaardige yoghurtvariatie (bijv. Alpro Mild&Creamy)

• 2-3 extra takjes munt, blaadjes gehakt

Bereiding

Falafel is een van onze favoriete maaltijden voor doordeweeks! Dit recept lijkt ingewikkeld, maar staat binnen twintig minuutjes op tafel. De frisse yoghurt-muntdip maakt het gerecht helemaal af. 

1. Blancheer de erwten in kokend water. Giet af en spoel met koud water.

2. Hak de kruiden en doe ze bij de erwten met de helft van de knoflook, komijn, lente-uitjes en het kruim. Maal tot een pasta. Voeg zout en peper toe en vorm er burgers van.

3. Verhit olie in een pan en bak de burgers rondom goudbruin. Laat uitlekken.

4. Meng de plantaardige yoghurtvariatie, knoflook, extra munt, zout en peper. Geef de saus bij de falafels.

Voor meer falafel recepten kijk hier.