Falafel is een van onze favoriete maaltijden voor doordeweeks! Dit recept lijkt ingewikkeld, maar staat binnen twintig minuutjes op tafel. De frisse yoghurt-muntdip maakt het gerecht helemaal af.
1. Blancheer de erwten in kokend water. Giet af en spoel met koud water.
2. Hak de kruiden en doe ze bij de erwten met de helft van de knoflook, komijn, lente-uitjes en het kruim. Maal tot een pasta. Voeg zout en peper toe en vorm er burgers van.
3. Verhit olie in een pan en bak de burgers rondom goudbruin. Laat uitlekken.
4. Meng de plantaardige yoghurtvariatie, knoflook, extra munt, zout en peper. Geef de saus bij de falafels.
Voor meer falafel recepten kijk hier.
12 stuks
• 250 g diepvriesdoperwten
• handvol (elk) koriander, munt, peterselie
• 2 tenen knoflook, geperst
• 1 tl gemalen komijn
• 4 lente-uitjes, in ringen
• 4 el broodkruim
• zonnebloemolie
• 250 ml plantaardige yoghurtvariatie (bijv. Alpro Mild&Creamy)
• 2-3 extra takjes munt, blaadjes gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.