Energieballetjes

Energieballetjes

Dit is een klassieker uit de gezonde keuken en een perfect tussendoortje voor kinderen. Je kunt allerlei superfoods toevoegen, zoals brandnetel-, tarwe- of gerstegraspoeder, pollen, adaptogenen of probiotica. Ik pimp ze graag zodat ze eruitzien als kleine soesjes met een mooi glazuur of met een krokant laagje.

Bereiding

1. Haal een uur voor je wilt beginnen met dit recept de pitten uit de dadels en laat ze weken in koud water. Heb je haast, dan kun je ze vervangen door dadelpasta en meteen doorgaan met het recept.

2. Laat de dadels uitlekken en doe ze in de mengkom van een keukenmachine. Voeg de zonnebloempitten, het havermeel, de cacao en het zout toe. Schraap het vanillestokje uit, als je dat gebruikt, en doe het merg eveneens in de kom. Voeg het gekozen superfood toe. Pureer alles tot een glad en kleverig geheel. Vorm met je handen circa 10 balletjes van het dadelmengsel en bewaar ze ten minste 1 uur in de koelkast.

Maak het glazuur

3. Smelt de pure chocolade en de kokosbloesemolie en roer ze door elkaar. Doop met behulp van een houten prikker de energieballetjes met één kant in de gesmolten chocolade en decoreer ze met de pollen, stevia en bloemen. Leg de balletjes op een bord.

Dit recept komt uit ‘Puur Patisserie’ van Jennifer Hart-Smith.

Voor 10 balletjes. Bereiding 10 min. Rusttijd 1 u. Koeltijd 1 u.

Voor de energieballetjes

  • 100 g medjooldadels (of 100 g dadelpasta)
  • 60 g zonnebloempitten
  • 20 g havermeel
  • 20 g cacao
  • 2 snufjes zeezout
  • 1 vanillestokje (naar keuze)
  • 1 tl superfood (naar keuze: brandnetelpoeder, gerste- of tarwegraspoeder, pollen…)

Voor het glaceren met pure chocolade

  • 100 g pure chocolade
  • 1 tl kokosbloesemolie

Ter versiering

Pollen, stevia en korenbloemen of andere eetbare bloemen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief