Emmentaler AOP fondue met truffelf

Intro

Dippen, dippen en nog eens dippen in deze goddelijke kaasfondue met Emmentaler AOP. Je kunt alles kiezen waar je maar zit in hebt: brood natuurlijk, maar ook roodlof, bimi, cornichons, mini-asperges… En wil je helemaal uitpakken, dat kun je kiezen om de dippers nog net iets specialer te maken. Wat dacht je van asperges gewikkeld in afgebakken bladerdeeg? Gemarineerde bloemkoolroosjes? Ga maar lekker los, je hebt wel een smakelijk feestje verdiend.

Ingrediënten

Bereiding: 30-35 minuten

Voor erbij

Tools

Bereiding

 

1. Wrijf de randen en de bodem van de fonduepan rondom in met de knoflook. Schenk de witte wijn in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en voeg al roerend, beetje bij beetje, de kaas toe. Laat de kaas in ongeveer 7 minuten langzaam smelten in de pan (niet veel langer, anders wordt deze taai).

2. Meng in een kommetje de maïzena en Kirsch tot een egaal papje. Schenk het al roerend bij het kaasmengsel. Voeg de nootmuskaat en witte peper toe. Klop de baksoda los met een beetje water en voeg het ook toe aan de kaasfondue.

3. Laat het geheel ongeveer 2 minuten op laag vuur zachtjes sudderen. Schep de truffel erdoor en als je het lekker vindt wat truffelolie. De fondue moet iets dikkig zijn qua structuur, zodat het genoeg aan het brood blijft hangen.

4. Serveer de kaasfondue met de cornichons, brood, sla, kruiden, groenten en kruidenboter.