4 personen
• 100 g havermout
• 2 eieren
• 100 g hüttenkäse
• 1 banaan
• snuf bakpoeder
• scheutje amandelmelk
• arachideolie, om te bakken
Toppings
• 4 el amandelpasta
• 2 tl honing
• 4 el magere Griekse yoghurt
• 4 verse vijgen, in plakjes
• 1 peer, klokhuis verwijderd, grof geraspt
• 1 appel, klokhuis verwijderd, grof geraspt
• handvol granaatappelpitten
1 Mix alle beslagingrediënten glad in een blender. Voeg een extra scheutje amandelmelk toe als het beslag te dik is.
2 Zet alle toppings klaar in kommetjes en schep de fruitrasp en granaatappelpitten door elkaar.
3 Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bestrijk hem met olie (giet een teveel eruit). Schep eetlepels van het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes 3 minuten, of tot er luchtbelletjes op het oppervlak komen. Keer ze om en bak ze nog 1-2 minuten, tot ze licht goudbruin en gaar zijn. Doe ze over op een bord.
4 Stapel de pannenkoekjes op met de amandelpasta, vijgen en fruitrasp, druppel de honing erover en schep de yoghurt erop.
Per portie 396 kcal, 18,4 g vet (2,8 g verzadigd), 17,4 g eiwit, 44,9 g koolhydraten, 28,9 g suikers