Eenvoudige runderstoofpot 

Eenvoudige runderstoofpot 

Koop vijf ingrediënten, plan minder dan 10 minuten voorbereidingstijd en laat de oven de rest van het werk doen. Dan kun jij, als deze heerlijke runderstoof langzaam staat te pruttelen, ondertussen wel tien andere klusjes doen!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 160 °C (gasovenstand 3). Zet een grote braadpan en een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Snijd de runderschenkel in blokjes van 5 cm, schep ze om met een flinke snuf zeezout en zwarte peper en bak ze samen met het bot 8 minuten in de droge koekenpan.

2. Was de worteltjes, maak ze schoon, snijd ze in stukjes van 5 cm en doe ze met 1 eetlepel olijfolie in de braadpan. Pel de uien, snijd ze in kwarten, trek de laagjes los en strooi ze al roerend bij de worteltjes in de pan. Kieper de blokjes vlees wanneer ze mooi bruin zijn in de braadpan, roer de worcestersaus en mosterd erdoor en giet er 800 ml kokend water uit de ketel bij.

3. Leg een deksel op de pan en zet hem 4 uur in de oven, of tot het vlees supermals is. Maak de stoof zo nodig aan met een scheutje water, proef, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en schep de kommen vol.

 

Voor 6 personen

Voorbereiding 8 minuten – 4 uur in de oven

  • 900 g runderschenkel, zonder bot (vraag het bot er wel apart bij)
  • 500 g worteltjes
  • 2 uien
  • 120 ml worcestersaus
  • 2 volle tl grove mosterd

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief