Granaatappel met munt

Intro

Mieke: ‘Deze trifle ontstond toen ik op derde kerstdag ‘chef-toetje’ was en verlangde naar de trifle uit Beiroet, het succesvolle kookboek van Merijn Tol. Maar ik had nauwelijks tijd en was te lui om zelf een cake te bakken...’

Ingrediënten

10 minuten + 2 uur wachttijd

• 300 milliliter vanilleyoghurt
• 300 milliliter Griekse yoghurt (10% vet)
• 400 gram mascarpone
• 8 gram vanillesuiker
• 1 eetlepel suiker
• 350 gram pistachehalva, in blokjes
• 100 gram granaatappelpitten
• 8 koekjes (bijvoorbeeld cantuccini of bastognekoeken), verkruimeld

VOOR DE GARNERING
• verse munt (alleen de kleine blaadjes),
• pistachenoten, gepeld
• (eetbare) gedroogde rozenblaadjes

Bereiding

  1. Meng de vanille- en Griekse yoghurt met de mascarpone, vanillesuiker en de suiker. Vul een diepe, glazen schaal met gelijkmatige lagen van de vanille-mascarponeyoghurt, halva, granaatappelpitten (houd wat achter om te garneren) en het amandelkruim. Laat minimal 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. Bestrooi de trifle vlak voor het serveren met de overage granaatappelpitten, pistachenoten, muntblaadjes en de rozenblaadjes.