Hoofdgerecht voor 4 personen. Bereiding 50 MIN. + 1 UUR EN 10 MIN. wachten + opwaren waterbad
Duindoornbesmosterd
Selderijremoulade
Ook nodig: 1 sous-vide zak, blender
1. Verwarm het waterbad voor op 54 °C.
2. Snijd het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes kruislings meermaals ondiep in. Hierdoor smelt het vet straks beter weg en krijg je een knapperige korst. Kruid de filets met zout en peper en leg ze in een sous-vide zak. Leg op de vleeskant van elke filet een takje tijm en trek de zak vacuüm.
3. Gaar de eendenborstfilets 1 uur en 30 minuten in het waterbad.
4. Maak intussen de duindoornbesmosterd. Doe de witte wijn, de suiker, het mosterdzaad en de wittewijnazijn in een steelpan en zet deze op hoog vuur. Laat de vloeistof inkoken tot er ongeveer een derde over is gebleven. Draai in een blender de duindoornbessen samen het mosterdpoeder en de dijonmosterd tot een gladde puree. Voeg het ingekookte wijnmengsel toe en meng kort. Proef en breng de mosterd op smaak met zout.
5. Meng voor de selderijremoulade 1 eetlepel van de net gemaakte duindoornbesmosterd met de komijn, yoghurt, mayonaise en het citroensap. Proef en breng op smaak met zout en veel peper. Schep de gesneden knolselderij erdoor.
6. Neem de sous-vide zak uit het bad en neem de filets uit de zak. Gooi de tijm weg. Laat de filets iets afkoelen terwijl je een zware koekenpan op hoog vuur verhit. Giet wat olijfolie in de pan en bak hierin de filets op de huidkant in 2 tot 3 minuten goudbruin.
7. Snijd de eendenborstfilets schuin in plakken en bestrooi met zeezoutvlokken. Serveer met de duindoornbesmosterd en de selderijremoulade.