Easy peasy pizza’s

Intro

Gekocht in de supermarkt of besteld als take away is pizza vaak niet het meest voedzame en gezonde idee. Waardoor pizza onterecht een ongezond imago heeft gekregen, terwijl het gerecht juist zo geschikt is voor allerlei toepassingen en ingrediënten. Met deze recepten maak je ook de pizza voor je kids een stuk gezonder.

Ingrediënten

Voor 1 pizza

Speltpizza met groentesaus, makreel & geitenkaas

Libanese pizza met aubergine, rundvleesreepjes, griekse yoghurt, geitenkaas & munt

 

Bereiding

Speltpizza met groentesaus, makreel & geitenkaas

1. Meng het water met gist en zout en vervolgens het meel. Kneed het tot een deeg. Laat het deeg in een afgedekte kom een uurtje rijzen. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Leg het deeg hierna ongeveer 1 cm dik in de bakvorm en bak het in 15 à 20 minuten tot een pizzabodem.

2. Was de groenten en hak ze in stukken. Stoom of wok ze gaar. Voeg de tomatensaus toe en laat het nog even zachtjes koken. Breng het op smaak met verse kruiden en pureer het tot een tomaten-groentesaus. Stoom ondertussen ook de haricots verts kort.

3. Verdeel de saus over de pizzabodem. Beleg die alvast met een beetje geitenkaas en zet de bodem nog 5 à 8 minuten in de oven om af te bakken. Beleg de pizza hierna met makreel en garneer het met kruiden en haricots verts.

Libanese pizza met aubergine, rundvleesreepjes, griekse yoghurt, geitenkaas & munt

1. De pizzabodem is klaar voor gebruik. Je kunt ze overigens goed in de vriezer bewaren, dan haal je ze net voor gebruik eruit. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd de aubergine in langwerpige of ronde dunne plakken en marineer lichtjes in de olijfolie. Gril in een grillpan en zet het even weg op een bord.

2. Verwarm ondertussen in een andere pan wat kokosolie. Zorg dat de pan al goed heet is en leg het rundvlees erin. Verwarm het 2 minuten aan beide zijden en laat daarna ook even rusten voor je het in dunne plakken snijdt.

3. Mix de Griekse yoghurt, de geitenkaas, het citroensap en de muntblaadjes met een staafmixer tot een gladde massa. Smeer dit op de bodem. Leg hier de aubergineplakjes en het rundvlees op. Doe de pizza in de oven en bak hem in 8 tot 10 minuten af.