Voor 20 stuks, voorbereiding 30 minuten, bereiding 15 minuten.
Voor de saus:
1. Haal de eerste rok van de venkelknol en snijd de rest met een mandoline of vlijmscherp mes in heel dunne repen. Bewaar het groen voor de saus. Bak de venkel 10 minuten in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg zout en peper toe. Hak de zwarte olijven grof en doe ze bij de venkel.
2. Maak de dumplings door op elk deegvelletje een beetje vulling te leggen. Bestrijk de randen met wat water en knijp de dumplings dicht.
3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en leg de dumplings erin. Bak de onderkant kort en schenk er dan water bij tot halverwege de dumplings. Leg het deksel op de pan en verhit ze nog 10 minuten tot het water is verdampt. Bak ze nog eventjes.
4. Maak de saus door het sinaasappelsap, het venkelgroen en de olijfolie door elkaar te roeren en geef hem bij de dumplings.