Dubbele chocolate chipkoekjes

Bereiden

Zelf koekjes bakken is ontzettend leuk! Extra voordeel is dat je tussendoor natuurlijk goed moet proeven of het deeg wel lekker is... Deze chocoladechipkoekjes zijn al heerlijk op zich, maar als je ze versiert met nog wat gesmoten chocolade of er dubbeldekkers met vanille-ijs van maakt, smaken ze nog feestelijker.

1 Smelt de boter en de chocolade in een pan op laag vuur en blijf regelmatig roeren tot je een glad mengsel hebt. Haal de pan van het vuur en roer er de gecondenseerde melk, de gemalen amandelen en de Horlicks door. Zeef er het meel en een snufje zeezout bij, roer alles goed door elkaar en zet het mengsel 20 tot 30 minuten in de koelkast (niet langer). Sla wanneer het mengsel afgekoeld maar nog wel vloeibaar is de Maltezers stuk, hak de witte chocola in grove stukjes en roer alles door elkaar.

2 Verhit de oven tot 170 °C. Verdeel het mengsel in 24 gelijke balletjes en leg deze op een stel grote bakplaten bekleed met bakpapier. Druk de balletjes een beetje plat – als een soort geplette golfballen (je kunt ze in deze fase ook invriezen en voor een andere keer bewaren) – en zet ze ongeveer 12 minuten in de oven, of tot ze vanbinnen nog een beetje taai, maar vanbuiten lekker krokant zijn. Laat ze 5 minuten op de plaat staan en leg ze vervolgens op een rooster om af te koelen.

Tip: Als je deze duivelse koekjes iets extra’s wilt geven kun je er een soort sandwiches met je favoriete ijs van maken. Een andere optie is om er tijdens het afkoelen wat gesmolten chocola over te gieten… waanzinnig!

Dit recept komt uit het boek 'Comfortfood' van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).

Psst...
Zin in nog meer choco-inspiratie? Bekijk hier andere waanzinnige chocoladerecepten.Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!