Drakendrankje

Intro

Een groene smoothie is misschien niet meteen het eerste drankje waaraan je denkt bij een ontbijt voor je dreumes van 1.5. We zijn nu eenmaal opgevoed met zuivel of brood in de ochtend. Toch vinden wij het een goed idee om hier al jong mee te beginnen. Het is een heel gemakkelijke manier om wat extra groen naar binnen te krijgen en ook hierbij geldt: jong geleerd is oud gedaan. Daarnaast zitten groenen producten vol calcium en is he tdus een perfecte zuivelvervanger!

Ingrediënten

Voor 2 glaasjes

 

Bereiding

1. Doe als eerste een appel in de juicer en doe daarbovenop de spinaziebladeren die je goed aandrukt met de tweede appel. Pers dit in 1 keer door de juicer. Als je spinazie los door de juicer doet, krijg je er nauwelijks sap uit. Doe daarna het stukje komkommer en de wortel door de juicer.

2. Schenk dit sap in de blender, voeg een klein beetje citroensap, de banaan en de halve avocado toe. Als je het nog wat zoeter wilt maken, kun je ook nog een klein bakje bessen toevoegen. Pureer dit alles tot een glad geheel. Garneer eventueel met wat chiazaadjes en serveer het in een leuk glas met een rietje.

Dit gezonde drankje verteert vrij snel. Grote kans dus dat je dreumes rond een uur of 10 om een grotere snack vraagt. Of geef dit drankje bij de pap of boterham…