Dordrecht Villa Augustus

Ingrediënten

Bereiding

Een tuin, een hotel, een restaurant en een markt: achter de hoge muren van Villa Augustus waan je je in een Hof van Eden waar het altijd zomer, altijd zondag is.

Tekst Beanca de Goede Fotografie Anna de Leeuw

Aan het Wantij in Dordrecht – kruispunt van de Merwede, de Noord en de Oude Maas – staat een majestueuze watertoren. Omringd door groen dat er groeit, klimt, rankt, kruipt en wiegt in de wind staat ze daar; bewegingloos en voornaam. De tuin die aan haar voeten ligt, is adembenemend. Rozerode rabarber groeit er naast grijsblauwe zeekool. Forse kroppen eikenbladsla naast frisgroene pluimen snijbiet. De tuinbonen maken plaats voor pompoenen en courgettes en als die straks bloeien en groeien kunnen de tomaten in de kas al geplukt worden, gaat de eerste knoflook de grond uit, dragen de fruitbomen appels, peren, perziken en kersen en slingert de Oost-Indische kers zich onvermoeibaar voort in potten en perken.

De tuin biedt zon en schaduw, luwte en frisse wind, strakke lijnen en weelderige vormen. Je kunt er wandelen, luieren, lezen, mijmeren, dagdromen en eten.