Dit gerecht ziet er misschien niet uit zoals we hutspot kennen, maar aan wortel, aardappel en ui ontbreekt dit gerecht zeker niet. Daarnaast zit er nog veel meer lekkers in én bij, waardoor het zelfs op een sjiek dinertje menig hart sneller laat kloppen. Kun je geen truffelaardappel vinden, dan kun je ook kiezen voor pastinaak of knolselderij.
1 Boen de bospenen schoon en doe ze in een ovenschaal. Voeg wat kokosolie en de twee tenen knoflook met schil toe.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de wortelen gedurende 50 minuten op dezelfde stand gaar. Bestrooi de wortelen nadat ze 40 minuten in de oven hebben gezeten met ras el hanout.
3 Terwijl de wortelen aan het garen zijn, kun je de aardappelen met het laurierblad en de peperkorrels opzetten en aan het fruiten van de ui beginnen. Zorg dat de aardappelen volledig in heet water zijn ondergedompeld. Gaar de aardappelen gedurende 20 minuten zachtjes op laag vuur. Draai dan het vuur uit en laat de aardappelen nog even in het water nagaren.
4 Fruit de gesnipperde rode ui in wat kokosolie en voeg op het laatst wat vers tijmblad toe. Draai het vuur uit. Haal de wortelen uit de oven en snijd ze in stukjes van een halve cm lang.
5 Schil de knoflooktenen en gebruik 1 teen, 3 takjes tijm en het sinaasappelsap om een marinade van te maken. Sprenkel dit over de stukjes wortel en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
6 Laat de wortels marineren terwijl je de puree maakt. Schep de puree op de borden, schep daarop wat gemarineerde wortel en besprenkel de schotel met pistache, tijm en citroenrasp.
Pureer de aardappelen met een staafmixer, of gebruik een stamppotstamper en voeg de tweede knoflookteen toe.
7 Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en besprenkel de puree met wat gehakte pistachenootjes en de rasp van een citroenschil.
TIP: Zijn er geen truffelaardappelen verkrijgbaar? Kies dan pastinaak of knolselderij.
–
Dit recept komt uit het boek ‘Vegan’ van Kyra de Vreeze (€ 18,99, Kosmos Uitgevers).
Voor: 2 porties
Tijd: 50 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.