Malabi is een soort panna cotta dessert uit het Midden-Oosten gemaakt van kokosmelk dat wordt geserveerd met rozensiroop en pistachenootjes. Vandaag de dag maak ik graag malabi van rijstmelk of rijstkokosmelk en je moet dan ook zelf uitproberen welke je het lekkerst vindt. Deze is romig en knus van smaak en textuur en is eigenlijk best simpel om te maken. Rozenwater vindt je trouwens in de Turkse winkel.
1 Doe de rijstmelk, amandelpasta, soy cuinise, ahornsiroop, citroensap, vanille poeder en zout in een pan. Zet op het vuur en breng aan de kook, terwijl je constant doorroert om klontjes te voorkomen.
2 Draai het vuur uit. Meng in een andere kom de arrowroot en agar agar met een scheutje water of melk, totdat het mengsel glad is. Voeg dit mengsel toe aan de pan en breng het geheel aan het borrelen op middelhoog vuur. Blijf weer goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Het mengsel moet dikker worden terwijl het langzaam kookt. Draai het vuur uit wanneer de malabi dikker wordt en zachtjes kookt.
3 Giet de malabi in transparante glaasjes en zet opzij om af te laten koelen.
4 Meng alle ingrediënten voor de rozensiroop in een pan. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook, terwijl je goed blijft roeren. Draai het vuur gelijk of wanneer het mengsen zijn kook punt heeft bereikt. Dat is alles.
5 Giet de rozensiroop over de afgekoelde malabi, bestrooi met pistasche noten en serveer.
—
Dit smakelijke recept komt uit het boek ‘Vegan for Friends‘ van Alexander Gershberg (€ 24,99, Karakter Uitgevers B.V.).
Voor 8 porties
20 minuten bereidingstijd
45 minuten wachttijd
Voor de rozensiroop:
pistachenoten ter garnering
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.