De oozy woozy double cheeseburger

Ingrediënten

Voor 4 personen | 2 uur

Espresso-BBQ-saus

Gefrituurde uienringen:

Jalapeño-koolsalade:

Benodigdheden

Bereiding

1. Doe voor de espresso-BBQ-saus alle ingrediënten in een pannetje, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat minimaal 10 minuten pruttelen zodat alle smaken goed vrijkomen.

2. Breng op smaak met zout en peper. Meng de uienringen met de karnemelk en laat in de koelkast minimaal 2 uur marineren. Verwarm intussen een friteuse tot 190 °C.

3. Haal de uienringen uit de karnemelk en schud ze goed droog. Meng de bloem en cayennepeper en haal een derde van de ringen erdoorheen. Klop de overtollige bloem af en frituur de ringen tot ze goudbruin en krokant zijn. Haal ze uit de olie, bestrooi ze met zout en zet opzij. Herhaal met de overige ringen.

4. Meng voor de jalapeño-koolsalade alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

5. Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit hem tot 200 °C bij het grillrooster.

6. Snijd de briochebroodjes open en rooster ze op de snijkant kort op het grillrooster. Bestrijk de hamburgers met olie en bestrooi licht met zout en versgemalen zwarte peper.

7. Gril de burgers circa 2 minuten per kant op het rooster. Bedek vier burgers met cheddar en vier met blauwaderkaas en laat de kaas kort smelten.

8. Bouw vervolgens de burgers op: leg op de onderkant van de broodjes eerst plakjes augurk en de jalapeño-koolsalade, dan de met cheddar en blauwaderkaas bedekte burgers en als laatste de uienringen en espresso-BBQsaus. Eindig met de bovenkant van de broodjes.

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.