Broodje zoet-pittige pulled chicken

Intro

Kom thuis in de festivalvibes met dit populaire broodje! De spannende combinatie van zoet en pittig is een feestje voor je smaakpapillen. Ook een fijn recept voor een gezellig avondje met gasten.

Ingrediƫnten

Voor4 personen

Bereidingstijd: 25 min

Voor de zoet-pittige saus

Bereiding

1. Breng de bouillon aan de kook in een ruime pan.

2. Snijd de vetrandjes van de kipfilet en leg hem in de bouillon. Leg het deksel op de pan en kook de kip in 10-12 minuten gaar.

3. Meng voor de zoet-pittige saus de sojasaus, ketchup, pinda- kaas, honingvervanger en sambal.

4. Haal de kipfilet uit de bouillon en trek hem met 2 vorken in sliertjes. Schep de pulled chicken om met de zoet-pittige saus tot alle kip met een dun laagje bedekt is.

5. Vet de koekenpan in met de olijfolie- of bakspray en fruit de sjalot 3-4 minuten. Voeg de pulled chicken samen met 2 eetlepels water toe en bak 3-4 minuten, tot de kip lekker knapperig is.

6. Snijd de volkoren schnittbroodjes aan de bovenkant in de lengte in. Besmeer ze met de zuivelspread, verdeel de spina- zie en komkommer erover en beleg met de pulled chicken. Garneer de broodjes met de kiemgroenten.

Tip

Liever vega? Voor pulled chicken kun je ook pulled jackfruit en vegetarische pulled chicken gebruiken. De vegetarische pulled chicken bak je 4-5 minuten op in de saus; de pulled jackfruit moet je eerst even afspoelen en droog deppen voordat je hem 8-10 minuten in de saus opbakt.