Dit is een easy peasy maaltje. Alleen moet je wel even geduld hebben, want het moet 45 minuten in de oven.
1. Verwarm de oven voor tot 200 ˚C. Ontdoe de pompoen van zijn pitten; je hoeft hem niet te schillen. Snijd de pompoen in blokjes van 2 bij 2 cm, de bloemkool in kleine roosjes en de wortels eerst in de lengte doormidden en daarna in kwarten. Doe de pompoen, tomaatjes, bloemkool, wortel en zwarte bonen in een ovenschaal samen met de rode ui en rode peper. Pers het teentje knoflook erboven. Schil en rasp de gember.
2. Meng de kokosmelk met het kerriepoeder en de gember. Breng op smaak met zout en peper. Giet over de groenten in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en besprenkel de curryroast met het limoensap. Serveer met de geroosterde amandelen en koriander. Lekker met rijst of quinoa.
SUGGESTIES VOOR SEIZOENSGROENTEN
Voor 4 personen
Bereiding 10 minuten + 45 mintuten oventijd
OM TE SERVEREN
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.