6 personen
• 1 ui, gesnipperd
• 1 rode paprika, in stukjes
• 1 groene paprika, in stukjes
• 1 el olijfolie
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• snuf paprikapoeder
• 1½ tl komijn
• 500 g rundergehakt
• 250 ml runderbouillon
• 12 tacoschelpen
• geraspte kaas en sla, voor erbij
Salsa
• 2 tomaten, in stukken
• sap van ½ limoen
• 1 lente-ui, in dunne ringetjes
• 1 el koriander, grof gehakt
Guacamole
• 2 avocado’s
• sap van ½ limoen
• 2 el crème fraîche
Wie is er niet dol op taco’s? In deze variant vul je ze met romige guacamole. Een geweldig recept om samen met je kids te maken. Wedden dat ze het prakken van de avocado’s geweldig vinden!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de ui en paprika zacht in de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het paprikapoeder en de komijn toe en bak nog 1-2 minuten. Doe het gehakt erbij en roer tot het bruin is. Giet de bouillon erbij, dek de pan af en laat alles 45 minuten stoven.
2. Laat de kinderen de tomaten mengen met het limoensap, de lente-ui en koriander en breng op smaak met zout en peper.
3. Laat de kinderen de avocado’s met een vork prakken. Dan kunnen ze het limoensap erboven uitknijpen, de crème fraîche, zout en peper toevoegen, en alles mengen.
4. Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat en laat ze in 3-4 minuten in de oven knapperig worden. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s samenstellen.
Per portie 552 kcal, 38,4 g vet (15,5 g verzadigd), 26,7 g eiwit, 22,1 g koolh., 5,8 g suikers