Couscous met 7 groenten

Intro

In 'Shoukran' van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. In dit recept gaat hij aan de slag met zeven groenten, heerlijke kruiden en de lekkerste couscous.

Ingrediënten

Voor 6 personen |  bereidingstijd 1,5 uur

Bereiding

1. Bereid de couscous volgens de verpakking en het liefst in bouillon. Doe als je geen couscoussier of stoompan hebt de couscous gewoon in een grote kom. Voeg de olijfolie toe en roer
de korrels luchtig met je handen. Schenk 1 liter bouillon bij de couscous. Dek de kom af met plasticfolie en wacht 5 minuten. Roer de korrels daarna luchtig met een vork en voeg de boter en eventuele smen toe. Breng de couscous eventueel voor het toevoegen van het water op smaak met 1 eetlepel ras el hanout en 1 theelepel zout.

2. Bak ondertussen de ui in een beetje olijfolie 5 minuten al roerend op laag vuur in het onderste deel van de couscoussier of in een grote braadpan tot hij verkleurt. Voeg de ras el hanout, kurkuma, het gember- en paprikapoeder toe, en schenk er 3 liter water bij. Voeg zout en peper toe, plus de koriander, peterselie en bleekselderij. Doe de tomatenblokjes erbij en laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen.

3. Voeg de wortels en meiraapjes toe en kook ze 10 minuten mee. Doe de wittekool en paprika erbij en kook alles nog 10 minuten.

4. Voeg aan het eind van de kooktijd de tuinbonen, courgettes, aubergine en kikkererwten toe, en kook alles nog circa 8 minuten, nog altijd op laag vuur.

5. Schep de couscous in een berg op een groot bord en schik de gekookte groenten, kikkererwten en tuinbonen er mooi op. Schenk er wat kookvocht over en serveer met een lekkere harissa.