Courgettekroketjes met munt

Intro

Er zijn heel veel leuke recepten voor aardappelkroketjes, garnalenkroketje en klassieke rundvleeskroketten, maar daar komt vandaag een topper bij: courgettekroketjes. Het is peanuts om te maken, maar één ding is heel belangrijk: zorg dat je het vocht goed uit de courgette knijpt. Dit kun je in een vergiet doen, maar wij stoppen de courgette vaak in een schone theedoek. Even opdraaien en knijpen en het vocht loopt zo je wasbak in.

Ingrediënten

ca. 20 stuks

Bereiding1. Snijd de aardappels in parten. Kook ze gaar en prak ze grof met een vork. Rasp het buitenste groene deel van de courgette met een grove rasp en snipper het uitje. 

2. Roerbak beide kort in wat olie op laag vuur. Breng licht op smaak met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet. Laat iets afkoelen en druk het vocht er met de hand uit. Klop de eierdooier los.

3. Meng bloem, kaas en aardappel door de courgette en breng op smaak met peper, Hak de munt en meng erdoor. Verhit een flinke laag olijfolie in een diepe koekenpan.

4. Vorm de kroketjes van het mengsel. Wentel ze door het paneermeel en bak ze rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met een partje citroen, knoflookmayonaise en grof zeezout.

Credits: Productie & styling Marian Flint – Fotografie Willem Groeneveld – Receptuur & foodstyling Jankees Roggeveen