2 personen
200 g linguine of spaghetti
2 el olijfolie
1 ui, grof gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
blaadjes van 1 bosje tijm
4 baby-courgettes, in dunne plakjes
2 eieren
80 g parmezaanse kaas, geraspt
1. Kook de linguine in ruim water met zout al dente, laat uitlekken en bewaar wat van het kooknat.
2. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers, knoflook en tijm glazig en goudgeel. Bak de courgetteplakjes mee tot ze zacht zijn; voeg flink zout en peper toe.
3. Klop de eieren schuimig en voeg een handvol kaas en wat peper toe. Voeg de linguine toe aan de courgette, zet het vuur hoger, roer en warm goed door en schenk het eimengsel er in een dun straaltje bij. Roer vervolgens wat van het bewaarde kooknat bij.
4. Blijf voorzichtig roeren tot de eieren nét zijn gestold.
5. Serveer de pasta in diepe borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.