Cornish pasty

Cornish pasty

Samuel Levie: ‘De echte Cornish Pasty maak je met rundvleesknolletjes. Dit is een recept voor een lekkere pastei met worstvulling. Doe als mijn oma en gebruik vooral ook de kliekjes uit je koelkast.’

Bereiding

1. Doe voor het deeg de bloem met een flinke snuf zout in een grote mengkom.

2. Kneed met duim en wijsvinger hier de boter goed doorheen (dit kan ook in een keukenmachine). Voeg al knedend het ijskoude water toe. Als het deeg te droog voelt, kun je altijd nog een klein beetje water toevoegen.

3. Verhit de oven tot 200 graden.

4. Snijd voor de vulling de groente en knollen in blokjes van 1 cm. 

5. Ontdoe de worsten van hun vel en meng het vlees met de overige ingrediënten voor de vulling.

6. Breng op smaak met zout en peper. 

7. Verdeel het deeg in vier gelijke bollen. Strooi wat bloem over je werkvlak en rol de stukken deeg uit tot ongeveer 3 mm dik. Leg in het midden een kwart van de door jou gemaakte vulling.

8. Vouw de pastei vervolgens goed dicht.

9. Klop het ei los en besmeer pasteien. Leg de pasteien op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven en bak ze in 45 minuten goudbruin.

Dit is een recept van Samuel Levie, onze expert op het gebied van worst.

Voor het deeg:

  • 250 g boter
  • 500 g bloem
  • 175 ml koud water
  • zout

Voor de vulling:

  • 1 aardappel
  • 1 meiknol
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterpeen
  • hand gesneden peterselie
  • 3 worsten 

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief