Confetticake

Intro

Ook een volwassene wordt vrolijk van zo’n taart. Omdat je meer olie dan boter gebruikt, blijft de cake veel langer vers. Je kunt de cake dan ook heel goed een dag van tevoren maken en dat geldt ook voor de botercrème (wel op tijd uit de koelkast halen). Geen stress dus en nog meer reden tot vrolijkheid.

Ingrediënten

Voor 1 taart (circa 10 personen)Voor de taart:
Bakgerei:

Bereiding1. Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bak­plaat met bakpapier. Klop 100 g boter met de kris­talsuiker en de zonnebloemolie in een ruime kom in 3 minuten licht en luchtig met de handmixer (of met de staande tafelmixer). Klop 1 eetlepel vanil­le-extract erdoor.


2. Beslag maken:
Zeef de bloem met het bakpoeder en 1 mespunt zout boven een andere kom. Voeg afwisselend, al kloppend, een paar lepels bloem en een scheut karnemelk aan het beslag toe. Klop zo alle bloem en melk tot een glad beslag.


3-5 Bakken:
Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf met de handmixer of staande tafelmixer. Spatel het eiwit door het beslag en spatel als laatste de sprinkles erdoor. Verdeel het beslag over de bak­plaat en strijk glad. Bak de cake in circa 25 minu­ten in het midden van de oven goudbruin. Laat hem afkoelen op een rooster.


6. Crème maken
Klop de rest van de boter in de staande tafelmixer 4 minu­ten licht en luchtig. Voeg de roomkaas en de rest van het vanille-extract toe en klop er een luchtige egale crème van. Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe.

7-9. Opbouwen:
Steek twee cirkels en twee hal­ve cirkels uit de cake met de steekvorm. Leg een cakelaag op een bord, bestrijk hem met 1/3 van de botercrème, leg er een tweede laag op, bestrijk ook die met 1/3 van de botercrème en herhaal dit met de derde laag. Bestrooi de taart met extra sprinkles en zet er kaarsjes in. Happy birthday!