Ceviche
Intro
Verfrissend, zuur, spicy, zoet en romig en ontzettend makkelijk om te maken: deze ceviche kan weleens je nieuwe standaard worden als je gasten over de vloer krijgt – verdubbel of verdriedubbel de hoeveelheden in dat geval.Ingrediënten
• 1 chayote (peervormige groene groente, Surinaamse of Aziatische supermarkt)
• 1 rode ui
• 1 sinaasappel
• 2 limoenen
• 1 citroen
• 2 eetl. green seasoning
• 200 gram zeebaarsfilet zonder huid
• zout en versgemalen zwarte peper
• 1 avocado
• 20 gram bakbanaanchips (grote supermarkten, toko of Surinaamse winkel)
Benodigdheden
• mandoline
Bereiding
- Snijd de chayote en rode ui in dunne plakjes op de mandoline en zet apart.
- Snijd de schil (inclusief wit) van de sinaasappel, dat gaat het makkelijkst door er eerst de boven- en onderkant af te snijden. Snijd de partjes van de sinaasappel tussen de vliezen uit en zet apart.
- Pers de limoenen en citroen uit boven een kom en meng met de green seasoning.
- Snijd de zeebaars in kleine blokjes en leg in de kom met het green seasoning-citrussap.
- Voeg royaal zout en peper toe en laat 5 minuten marineren.
- Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes.
- Verdeel de vis over twee borden en schep er wat extra green seasoning-citrusmarinade over. Leg er wat partjes sinaasappel, rode ui, chayote, avocado en bakbanaanchips bij en serveer direct.