Jess Damuck: ‘De afgelopen jaren heb ik vanaf een afstandje de verbazingwekkende vriendschap tussen Martha en Snoop Dogg kunnen aanschouwen – en ik ben helemaal dol op hem. Hij heeft een geweldig frisse blik op koken en vraagt altijd aan Martha om “te leren hoe hij moet leren” – maar ik heb ook veel van Snoop geleerd. Ik ben trots dat ik hem heb geleerd zelf croutons te maken. Hij heeft mij geleerd om de meest krokante bacon ooit te maken. Hij vroeg mij om een recept te ontwikkelen voor een cobbsalade met geroosterde kip en andere lekkere dingen. Het was het idee van Snoop om gefrituurde reepjes van blauwe maïstortilla’s toe te voegen, briljant! Het is precies wat een cobbsalade nodig heeft om er een geheel van te maken.’
1. MAAK DE RUB: Meng in een kleine kom de Lawry’s Seasoning Salt met de knoflookpoeder, chilipoeder, cayennepeper en zwarte peper. Bedek de kippenborstfilets met de rub en laat de kipfilets afgedekt 15 minuten staan of leg ze in de koelkast en laat ze daar een nacht liggen.
2. BEREID: Verwarm de oven voor tot 205 °C.
3. Breng water in een middelgrote pan aan de kook. Vul een kom met ijswater. Leg de kippenborstfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met een siliconen kwast de kippenborstfilets met de barbecuesaus. Rooster de kipfilets 25 tot 30 minuten tot de kerntemperatuur van de kip 74 °C is, afgelezen op een direct afleesbare thermometer.
4. Laat intussen de eieren in het kokende water zakken. Kook de eieren 10 minuten en leg ze in het ijsbad. Giet de pan leeg en droog hem goed af. Je hebt hem nodig voor het frituren van de tortillareepjes.
5. Schenk een laag olie van ruim 1 cm in de pan. Snijd de tortilla’s in smalle reepjes (1 cm of smaller). Frituur de tortillareepjes zodra de olie een temperatuur heeft van 175 °C of direct borrelt als je er een reepje in laat vallen. Frituur de reepjes ongeveer 1 minuut tot ze goudbruin zijn en schep ze op een met keukenpapier bekleed bord. Bestrooi ze met zout.
6. BEREID VOOR: Haal de bladeren los van de kroppen sla, scheur de bladeren in eenhaps stukken, was ze en slinger ze droog. Snijd de tomaten doormidden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schil de avocado en snijd hem in 8 plakken. Snijd de snackkomkommers in dunne plakjes en snijd wat bieslook in ringetjes.
7. VOEG SAMEN EN SERVEER: Verdeel de sla over een serveerschaal. Verdeel de tomaten, komkommer en avocado over de sla. Pel de eieren, snijd ze in vieren, en verdeel ze over de schaal. Verkruimel de bacon, en strooi hem evenredig over de salade. Verkruimel de blauwe kaas en strooi hem gelijkmatig over de salade. Snijd de kip in schuine plakken en leg de plakken op de salade. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi hem met de bieslook, tortillareepjes en zwarte peper.
STYLINGTIP: Leg de gehalveerde tomaten en de plakjes komkommer bij elkaar gegroepeerd op het bord, maar verdeel een paar over de rest van het bord, omdat het er aantrekkelijk uitziet om een en ander een beetje te verstoren.
Voor 4 personen
Ranchdressing
Verzamel alle ingrediënten in een kleine kom en klop ze door elkaar. De dressing is ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.