Hidde de Brabander: “De klassieke chipolatapudding komt in talloze boeken en op vele receptensites voor. Ik heb dan ook allerlei variaties gezien en geproefd. Het beste recept ooit blijft die van meneer Holtkamp, een recept dat hij deelde in zijn boek De Banketbakker en dat ik op mijn beurt in dit beok wil delen. Gooi dus al je andere recepten weg en maak alleen nog maar deze chipolatapudding. Duizendmaal dank, Cees!”
1. Verwarm het eiwit, het eigeel en de kristalsuiker au bain-marie tot 40 °C. Los intussen de gelatine op.
2. Roer de opgeloste gelatine en vervolgens de rum en marasquin door het eimengsel.
3. Laat afkoelen tot 20 °C. K lop intussen de slagroom in de standmixer met garde luchtig en hak het fruit en de bitterkoekjes fijn.
4. Spatel de lobbig geklopte slagroom en vervolgens het fijngehakte fruit en de bitterkoekjes door het afgekoelde eimengsel.
5. Schenk in een puddingvorm en laat geleren.
6. Los de pudding en garneer met de gezoete, geklopte slagroom, bitterkoekjes en (gekonfijt) fruit.
Dit recept komt uit het boek ‘Patisserie’ van Hidde de Brabander (€29,99, Kosmos Uitgevers).
Extra ingrediënten:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.