Citroenharten

Intro

Het is bijna Valentijnsdag! Wie heeft jouw hart gestolen dit jaar? Verras je Valentijn met deze mooie citroenharten. Makkelijk te maken (waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in je keukenkastjes staan) én vooral super lekker! Als je ze meteen warm serveert zijn ze nog lekkerder.

Ingrediënten

Voor 10 harten. Voorbereiding 20 min. | bereiding 15 min.

 

Bereiding

1. Rol beide lappen deeg uit op bakpapier. Snijd met een uitsteekvorm of met behulp van een kartonnen sjabloon 20 harten uit het deeg. Snijd bij de helft van de harten de binnenkant eruit, zodat er alleen nog een contour van 1 cm overblijft (de kleine hartjes die overblijven kun je gebruiken voor een ander recept).

2. Leg de 10 hartcontouren op de 10 hele harten. Bestrijk met eidooier en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.

3. Was de citroenen en rasp de schil fijn van 2 exemplaren. Pers alle citroenen uit en doe het sap met de rasp in een steelpan. Voeg de suiker, maizena en boter toe. Breng aan de kook.

4. Klop van het vuur af de eieren erdoor.

5. Zet de steelpan op middelhoog vuur en roer met een garde; ga door met roeren tot het mengsel indikt en de eerste belletjes verschijnen.

6. Druk even op het midden van de harten zodat ze wat platter worden en vul ze met de citroencrème. Bestrooi met maanzaad. Serveer warm of lauw.