Vegan citroencake

Intro

Zoek je een makkelijk bakrecept dat vegan is? Look no further: deze veganistische citroencake is een appeltje-eitje – uh, nou zonder eitje dan. In ongeveer 15 minuten heb jij het beslag in elkaar gedraaid en daarna geeft de oven zijn magic touch aan deze cake met frisse citroen. Geen bakker die dit niet kan en geen thuiskok die in de stress raakt van deze citroencake, nee, het is vooral genieten: tijdens én na het bakken!

Ingrediënten

Voor 1 cake van 6 tot 8 plakjes

Bereiden: 15 minuten

Bakken: 55 minuten

Citroencakebeslag

Citroenglazuur

Afwerking

Bereiding

1. Meng de sojamelk, fijne kristalsuiker en het zout tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost. Voeg de geraspte schil van de citroen toe.

2. Zeef de tarwebloem, het bakpoeder, amandelmeel en aardappelzetmeel.

3. Meng in een kom de druivenpitolie met de gezoete sojamelk. Voeg de droge ingrediënten en de rum toe en meng voorzichtig met een spatel.

4. Verhit de oven tot 180 °C (heteluchtoven). Vet een cakevorm in en giet het beslag erin. Zet de cake 10 minuten op 180 °C in de oven en dan 40 tot 45 minuten op 140 °C. Hij is gaar als hij mooi goudbruin en gerezen is.

5. Neem de cake uit de oven, haal hem meteen uit de vorm en wikkel hem voorzichtig in plasticfolie om hem vochtig en dus zacht te houden.

6. Maak het glazuur: meng de poedersuiker en het citroensap. Bedek de cake met behulp van een kleine spatel met het glazuur en zet hem 5 minuten op 100 °C in de oven om het glazuur te kristalliseren.

7. Haal de cake uit de oven en leg de schijfjes gekonfijte citroen erop.