Chocoladetaart maken? Doen! We betrappen onszelf erop dat we deze taart vaak alleen maar in de herfst en winter maken, omdat hij best een beetje ‘zwaar’ kan zijn. Maar dit chocoladetaart-recept is er een die ook in de lente en zomer vele hartjes sneller laat kloppen. Kun je geen eetbare bloemen vinden? Kies dan voor wat gehakte nootjes on top, dat ziet er ook feestelijk uit.
1. Verwarm de oven op 155 °C. Smelt de chocolade en boter au bain-marie.
2. Meng het amandelpoeder met de cacao en zet apart. Klop in een kom de eidooiers, 55 gram van de suiker, het ei en het merg uit het vanillestokje.
3. Klop de eiwitten met wat zout en voeg geleidelijk de overgebleven 15 gram suiker toe. Blijf kloppen tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
4. Meng het ei-vanillemengsel met het amandel-cacaopoeder, en voeg dan de gesmolten chocoladeboter toe. Meng goed en spatel dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
5. Stort de taartbasis in een braadslede met antiaanbaklaag. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 minuten gaar. Serveer met slagroom en eetbare bloemen.
Credits Fotografie Mitchell van Voorbergen Recepten Michael Verswijveren
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.