Chocolademousse met cacaonibs

Intro

Rachel Khoo over haar spectaculaire, maar makkelijke chocolademousse: ‘Een crème madame met chocola – chocoladebanketbakkersroom gemengd met slagroom – is een simpele en lekkere chocolademousse. Ik bedek mijn dessertglazen graag met cacaonibs (stukjes rauwe chocola) om de chocoladesmaak nog iets uitgesprokener te maken. Dit, mesdames et messieurs, is mijn ultieme recept hoe je een verrukkelijke én makkelijke chocolademousse kan maken.’ Wat kunnen we daar nog aan toevoegen? Gaat dat maken, gaat dat maken!  

Ingrediënten


Voor de chocolademeringue 

 

Bereiding1. Vet 4-6 glazen of ramekins in met boter. Voeg wat cacaonibs toe en kantel de vormpjes naar alle kanten, zodat de wanden en de bodem gelijkmatig worden bedekt.

2. Doe de helft van het eiwit in een schone glazen of metalen kom. Voeg de suiker, het citroensap en het zout toe en klop het eiwit half stijf. Voeg de rest van het eiwit toe en klop het helemaal stijf.

3. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom bijna stijf. Klop de banketbakkersroom glad en roer hem door de gesmolten chocolade. Meng er een derde van het eiwit door gevolgd door de rest, en schep er dan voorzichtig de geklopte slagroom door.

4. Verdeel de mousse over de glazen en zet deze minstens 1 uur in de koelkast. 

5. Serveer gekoeld en strooi er cacaonibs over. De mousse kan het best dezelfde dag worden gegeten en is vanwege het rauwe eiwit maximaal 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Credits: recepten Rachel Khoo – fotografie David Loftus