Chocolade-mousse van Peter Lute

Intro

In het kookboek ‘De kracht van kruiden’ deelt chef-kok Peter Lute zijn liefde voor verse kruiden en specerijen, die hij het allerliefst rechtstreeks vanuit de natuur op het bord legt. Probeer het zelf met dit recept!

Ingrediënten

Voor 6 personen:




Chocolademousse

Bereiding



1. Zet een grote schaal in de koelkast waar je straks de chocolademousse in kunt doen. Leg de gelatineblaadjes in een kom met koud water en laat ze een paar minuten weken tot ze zacht zijn. 

2. Doe intussen de room in een kom, klop het lobbig en bewaar zolang in de koelkast. Klop in een andere kom de eidooiers samen met de suiker tot een schuimig mengsel. Houd zolang
apart. 

3. Doe de melk in een kleine pan, zet op middelhoog vuur en breng aan de kook. Knijp het overtollige water uit de gelatineblaadjes en laat ze dan in de melk oplossen.

4. Doe de stukjes chocolade in een kom, giet de warme melk erover en roer net zo lang met een spatel tot alle chocolade is gesmolten.  
 
5. Spatel direct de schuimige eidooier er luchtig door. Voeg een derde van de opgeklopte lobbige room toe en spatel hem er luchtig door tot alles goed gemengd is.

6. Meng nu ook de rest van de room erdoor (meng niet te lang), doe de chocolademousse in de gekoelde schaal en zet ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.

7. Doe de gehakte muntblaadjes met de olijfolie in een kleine kom en roer door elkaar. Laat de muntsmaak 2 uur in de olie trekken, zeef dan de munt eruit en gooi die weg.

8. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes, leg de frambozen erop en steek de vruchtenchips er speels tussendoor. Druppel vlak voor het serveren de muntolie erover ‒ zo veel als je lekker vindt.

Dit recept komt uit het boek ‘De kracht van Kruiden’ van Peter Lute (€29,99, Carrera Culinair).