Chocolade-mousse met kersen

Chocolade-mousse met kersen

Chocoholics opgelet! Heb je ooit zo’n simpele chocomousse gezien? Jamie Oliver weet met slechts vijf ingrediënten een chocolademousse te maken waarbij je je vingers aflikt. Hij is binnen 30 minuten klaar, dus ideaal voor als je een dinertje met vrienden of familie hebt. 

Bereiding



1 Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan zachtjes pruttelend water en laat hem 10 minuten afkoelen. Giet de kersen intussen met siroop en al in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur, laat de siroop een beetje inkoken en neem de pan van het vuur.
 
2 Klop de room tot zachte pieken. Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker bij de room en klop ze door elkaar. Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop ze met een schone garde superstijf. Spatel de afgekoelde chocolade door de room en spatel het mengsel vervolgens door het geklopte eiwit.
 
3 Verdeel de mousse in laagjes over zes glazen of kommetjes, met de kersen en siroop er een beetje willekeurig tussen. Garneer de porties met een paar mooie kersen.



Dit recept komt uit het boek ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).

 

VOOR 6 PERSONEN – BEREIDINGSTIJD 30 MINUTEN
 

  • 200 g pure chocola (70%)
  • 1 blikje (400 g) pitloze kersen in siroop
  • 200 ml double cream of slagroom
  • 4 grote eieren
  • 2 el lichte basterdsuiker

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet