Chocolade in overvloed: door het deeg zit niet alleen cacaopoeder, maar ook nog een lading gehakte chocolade. Je kunt dit deeg trouwens als rol invriezen, zodat je altijd snel verse koekjes kunt bakken voor onverwacht bezoek.
1. Doe de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en meng tot een romig geheel. Meng de eidooier erdoor. Voeg vervolgens de bloem, het cacaopoeder en de baking soda toe en kneed het tot een deeg. Kneed er als laatst de gehakte chocolade door. Verdeel het deeg in twee rollen met een doorsnede van 3-4 centimeter. Verpak de rollen in plasticfolie en laat ze minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Snijd de deegrollen in plakjes van 1 centimeter dik en leg die met wat tussenruimte op de bakplaat.
4. Bak de chocoladekoekjes in 18-23 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
Tip: In plaats van stukjes chocolade kun je ook 100 gram grof gehakte hazelnoten door het deeg kneden.
Dit recept komt uit het boek ‘De Koekjesbijbel’ van Rutger van den Broek (€29,99, Carrera).
Voor 40 -50 koekjes
Voor het deeg:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.