Chocolade-havermoutpap

Ingrediënten

Voor 12 porties, 20 minuten


 

Voor elke portie

Bereiding

Goodmorning! Door cacao van goede kwaliteit te gebruiken, krijgt dit ontbijt een luxueus en bevredigend chocolade gevoel, maar zonder de suiker en verzadigde vetten die in echte chocolade zitten.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op matig vuur tot ze goudbruin zijn, en kieper ze dan in een keukenmachine. Ontpit de dadels en doe ze met de helft van de havermout, het vanille-extract en de cacao bij de hazelnoten. Rasp de sinaasappelschil erbij, maal alles fijn en roer het mengsel door de rest van de havermout. Giet het in een luchtdicht afsluitbare bak.
Doe per portie 65 g van het mengsel met 200 ml kokoswater in een pan en warm de pap 3 minuten op matig vuur op, of tot hij de dikte heeft die je wilt. Roer regelmatig en verdun de pap eventueel met een scheutje water.

Serveer de porties met een lepel Griekse yoghurt en 80 g vers fruit. Bestrooi als je wilt met een snufje kaneel of cacao. Bedenk dat als je meerdere porties tegelijk maakt, je de kooktijd daar ook op moet aanpassen. Chocoladepap – hoe cool is dat?!
 
Maak maar meteen een flinke lading. Dit droge papmengsel blijft zeker 2 weken goed, dus maak meteen een flinke hoeveelheid. Lekker makkelijk ’s ochtends!

Dit recept komt uit het boek ‘Super food voor familie en vrienden’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).