Chocolade-avocadotaart

Chocolade-avocadotaart

Dit is alles wat een chocoladetaart moet zijn: machtig, romig en met een uitgesproken chocoladesmaak. De taart hoef je niet te bakken en het zoete avocadoglazuur is een goed alternatief voor een roomkaaslaagje. Een klein puntje van deze taart is vullend genoeg! De taart is één dag houdbaar in de koelkast.

Bereiding



1 Doe voor het beslag de dadels en de geblancheerde hazelnoten in een kom en voeg kokend water toe. Laat 20-30 minuten weken.

2 Maak intussen het glazuur. Doe de geschilde avocado’s in een keukenmachine en voeg de honing en cacao toe. Pureer de avocado’s. Proef, en voeg nog wat honing of cacao toe als het glazuur bitter is of te veel naar avocado smaakt. Zet de puree in de koelkast.

3 Giet de dadels en de hazelnoten af. Maal ze in de schoongemaakte keukenmachine fijn en voeg ondertussen beetje bij beetje de cacao toe tot een glad en dik mengsel ontstaat. Doe over in een kom en laat in de koelkast koud worden.

4 Bekleed de bodem van een ronde springvorm (0 15 cm) met bakpapier.

5 Doe de helft van het beslag in de vorm – zorg ervoor dat de bodem en de wanden van de vorm bedekt worden. Maak een kuiltje in het midden en doe er 200 gram van de frambozen in. Vul de vorm met de rest van het beslag en strijk het mengsel glad. Laat het in 2 uur in de koelkast opstijven tot een stevige taart.

6 Haal de taart uit de vorm en bestrijk met het glazuur. Serveer met de rest van de framboze

16 personen

• 900 g ontpitte dadels

• 360 g (witte) hazelnoten, geblancheerd

• 120 g rauwe cacao

• 300 g frambozen

• 125 g hazelnoten, geroosterd, gemalen



Glazuur

• 4 avocado’s, geschild

• 4 el vloeibare honing

• 150 g rauwe cacao


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief