Chocolade-amandelpasta

Intro

Wie op de redactie komt met dé felbegeerde oranje reep, wordt nog net niet met groot applaus onthaald. Onze favoriete melkchocolade met karamel en zeezout van Tony’s Chocolonely – die veel te lekkere, maar oh zo moeilijk eerlijk te verdelen reep – wie kent hem niet? We bedachten een heerlijk chocopastarecept met het zoute broertje van deze reep: de Tony’s Chocolonely van pure chocolade met amandel en zeezout. Je wilt vanaf nu nooit meer een kant-en-klare chocolade-amandelpasta, wedden?!

Ingrediënten

Voor 2 potten

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel het amandelmeel over een bakplaat, schuif in de oven en rooster in ongeveer 10 minuten goudbruin ‒ schep tussendoor 2 keer om.

2. Doe de chocolade met de boter in een pan en laat op laag vuur smelten. Doe ondertussen het geroosterde amandelmeel samen met de suiker plus het zout in de keukenmachine.

3. Verwarm de melk in een kleine pan (laat net niet koken) en roer hem dan door de chocolade. Laat de keukenmachine langzaam draaien en voeg het chocolademengsel geleidelijk toe.

4. Schenk de nog warme chocoladeamandelpasta in gesteriliseerde potten en laat hem in  de koelkast afkoelen en opstijven. 

Tip Je kunt de pasta ongeveer 1 week in een potje in de koelkast bewaren.


Credits Foodfotografie Saskia van Osnabrugge  Foodstyling Ingmar Niezen