Choco-Pecan-Meringuestapel

Choco-Pecan-Meringuestapel

Kastanjepuree met slagroom is een absolute match. Voeg daar noten, chocolade en meringue aan toe en het einde is zoek. En alles bij elkaar is het maken van de taart heel simpel, iedereen kan het. Maar zo ziet-ie er niet uit.

Ingredienten



1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak 75 g pecannoten fijn. Teken 3 cirkels van 20 centimeter doorsnee op een groot stuk bakpapier en leg het papier op de bakplaat. Klop met een elektrische mixer de eiwitten in een brandschone kom stijf. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en klop tot het eiwit stijve pieken maakt en mooi glanst. Klop kort het zout, de maizena en de azijn erdoor. Spatel voorzichtig de fijngehakte pecannoten en het cacaopoeder erdoor. Verdeel het schuim over de 3 cirkels. Zet de bakplaat in het midden van de oven, verlaag de oventemperatuur naar 140 °C en bak de meringuecirkels in circa 1 uur en 15 minuten gaar. Zet de oven uit maar laat de meringues nog 30 minuten in de oven drogen. Laat ze afkoelen op een rooster.

2. Rooster de rest van de pecannoten in een droge koekenpan circa 4 minuten.

3. Laat ze afkoelen op een bord. Hak ze grof. Smelt de chocolade au bain-marie en druppel die zigzaggend met een vork over de meringuecirkels. 

4. Klop de slagroom stijf en spatel de kastanjepuree erdoor. Leg een meringuecirkel op een bord, verdeel er een derde van de kastanjeroom
over en bestrooi met wat pecannoten. Herhaal nog twee keer. Serveer direct.

Dit recept komt uit het boek ‘Heel Holland Bakt – Het nieuwe grote bakboek’ (€29,99, Kosmos Uitgevers).
 
 

  • 125 g pecannoten
  • 4 biologische eiwitten
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 tl maizena
  • 1 tl azijn
  • 2 el cacaopoeder
  • 100 g pure chocolade (cacaopercentage 72%)
  • 400 ml slagroom
  • 1 blikje gezoete
  • kastanjepuree (250 g)
  • bakplaat
  • bakpapier


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief