Choco-karamel pannenkoeken

Intro

Nigel van der Horst: "Ik kan helaas alleen garant staan voor de calorieën van de pannenkoeken, omdat ik zo’n vaag voorgevoel heb dat jullie meer nutella en nootjes erbij gaan eten dan ik zou voorstellen…"

Ingrediënten

Voor 4 personen. Bereidingstijd 35 minuten

Pannenkoekenbeslag


Toppings


Benodigdheden:
kcal     411

ew       17,5 g

kh        43,3 g

vez       4,4 g

vet       20 g


 

Bereiding1 Mix de bloem, het havermeel of eiwitpoeder, de kwark, het bakpoeder, de eieren, het zout, de cacao en kaneel in een kom.

2 Voeg water toe op gevoel, het beslag mag best dik zijn, maar moet wel mengbaar blijven. Mix alles met een garde of blender tot een mooi beslag. Laat het beslag een kwartier rusten.

3 Hak intussen de hazelnoten. Zet een koekenpan op laag vuur en rooster de hazelnoten kort; let op dat ze niet verbranden. Voeg ze toe aan het beslag.

4 Verhit een scheutje olie in een koekenpan op laag vuur. Schep per pannenkoek een soeplepel beslag in de pan en bak in circa 1-2 minuten per kant gaar.

5 Leg de pannenkoek op een bord en besmeer hem direct met een laagje Nutella of karamelsiroop. Zet er een grote kom overheen om de pannenkoeken warm te houden. Bak (en besmeer) door tot het beslag op is.

6 Bestrooi de stapel pannenkoeken met hazelnoten, chocolade of kokos. 

Dit recept komt uit het boek ‘Chef met Lef’ van Nigel van der Horst (€ 20,-, uitgeverij Luitingh-Sijthoff).