Chili van stoofvlees met guacamole

Ingrediënten

20-25 personen
• 1,5 kg puntborst
• 1 kaneelstokje
• 1 el gerookt paprikapoeder
• 1 volle el gedroogde oregano
• 2 verse laurierblaadjes
• 2 rode paprika’s
• 2 gele paprika’s
• 2 blikken tomaatstukjes à 400 g
• 400 ml runderbouillon
• 3-4 rode chilipepers, van 2 de zaadjes verwijderd, in ringetjes
• 2 rode uien, in dunne ringen
• rode wijnazijn
• ½ bosje koriander, gehakt
• zachte tortilla’s, dikke Griekse yoghurt en groene salade, voor erbij

Guacamole
• 6 rijpe avocado’s
• 1 bosje koriander, blaadjes gescheurd
• 1 kleine rode ui, fijn geraspt
• sap van 4-5 limoenen
• 4 rijpe tomaten (liefst verschillende kleuren), grof gehakt
• 1-2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd

Bereiding

Stoofvlees is zo’n gerecht waar je echt even de tijd voor moet nemen. Ideaal voor een regenachtige zondag! De romige guacamole gaat geweldig samen met het smaakvolle vlees. 

1 Maak aan één kant inkepingen in het vlees. Doe kaneel, komijn, paprikapoeder en oregano in een vijzel en stamp ze. Wrijf dit in de inkepingen. Bestrooi met zout en peper, druppel er olie over en bak het vlees in een grote pan op hoog vuur bruin.

2 Doe laurier, paprika’s, tomaten en bouillon in een pan en breng aan de kook.

3 Doe de chilipeper en ui bij het vlees en bak even mee. Doe alles over in een grote pan, dek hem af en laat 4-4½ uur stoven.

4 Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Verwijder de laurier. Voeg azijn naar smaak, de koriander en zout en peper toe.

5 Doe het vruchtvlees van de avocado’s met de koriander, ui en het limoensap in een kom. Voeg zout en peper toe en stamp de tomaten erdoor. Je kunt ook een blender gebruiken, maar een grove guacamole is lekkerder. Rasp de chilipeper fijn en meng hem erdoor. Serveer met de chili, tortilla’s, yoghurt en een groene salade.


Per portie 438 kcal, 22,4 g vet (9 g verzadigd), 23,5 g eiwit, 33,3 g koolh., 8,3 g suiker