De verse chilipepers geven een spicy smaak aan het vlees. Het paprikapoeder en de komijnzaad zorgen voor een lekker smaakvol hapje. Ideaal voor tijdens de borrel of als late night snack.
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Steek de chilipepers aan stalen prikkers en rooster ze boven een gasvlam of op de hete grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Leg ze in een kom, bedek met plasticfolie en laat afkoelen. Haal nu de velletjes eraf en schraap de zaadjes eruit – laat ze erin als je houdt van vuurwerk!
3. Snijd het vruchtvlees, meng met worstvlees, paprikapoeder en een snuf peper.
4. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het vleesmengsel erover (langwerpig dicht bij de rand). Rol het deeg erom, bestrijk de randen met het eimengsel; druk goed vast.
5. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met de rest van het eimengsel. Strooi komijnzaad en wat zeezout er over. Snijd de rolletjes door, zodat je 20 korte rolletjes krijgt. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven, tot het deeg opgebold en goudbruin is.
6–8 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.